:

:

TV Most

clock

Jun 14, 2017   12:05

0

144

Radikalni islamista uhapšen na granici BiH i Srbije

U saopštenju se navodi da je na području Rudog uhapšena jedna osoba u pokušaju da pređe granicu sa Srbijom, nakon čega je predata u nadležnost državne policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), potvrdila je za Hinu portparolka Granične policije BiH Sanela Dujković.

Iz Granične policije nisu naveli druge pojedinosti osim da je u pitanju osoba koja je bila na popisu onih koji se nalaze pod prismotrom.

Mediji navode da je u Rudom uhićen Enes Mešić, koji je u oktobru prošle godine osuđen na tri godine zatvora zbog učestvovanja u redovima terorističke organizacije Islamske države.

Kod njega su granični policajci pronašli 5.000 evra te je zbog osnovane sumnje da je pokušao otići na strano ratište lišen slobode, naveli su lokalni mediji u BiH.

Policijske agencije Mešića, koji živi u zatvorenoj selefijskoj zajednici u Gornjoj Dubnici kod Kalesije, godinama smatraju jednim od najradikalnijih pripadnika selefijskog pokreta.

Regionalna N1 TV prenela je da je Enes Mešić, osuđen na tri godine zatvora pred Sudom BiH zbog pridruživanja ID-u i borbe na sirijskom ratišu i njegovo ime je bilo na posebnoj listi.

Reč je o listi na kojoj se nalaze osobe koje su počinila najteža krivična dela, a koje potražuje SIPA.

Mešić je, kako se navodi, uhapšen kada je u utorak pokupšao ilegalno da pređe granicu BiH i Srbije blizu benzinske pumpe kod Rudog.

N1 saznaje da je Enes Mešić, iako je osuđen u oktobru prošle godine i važi za jednog od najradikalnijih pripadnika selefijskog pokreta, u trenutku hapšenja čekao na odsluženje kazne.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva