Vesti
Računari za biblioteku u Gračanici

08:22, 29.04.2015

|

Izvor: KiM Radio

Američka ambasada u Prištini donirala je Narodnoj biblioteci u Gračanici sedam računara. Donacija ima i materijalni i praktični značaj kako za sedište Biblioteke u Gračanici tako i za njena četiri isturena odeljenja.
KiM radio
Donaciju je direktorici Brankici Kostić uručio Džefri Džejmison, službenik sekcije za javna pitanja ambasade SAD-a u Prištini.

Nakon primanja donacije i potpisivanja memoranduma o saradnji direktorica Narodne biblioteke u Gračanici Brankica Kostić napomenula da ona ima i materijalni i praktični značaj kako za sedište Biblioteke u Gračanici tako i za njena četiri isturena odeljenja od kojih će neka takođe dobiti računare koje je ambasada donirala.

“Donacija za sve nas ima više praktičan značaj, jer osavremenjivanje i uključivanje bibliotečkog fonda u sistem digitalizacije je praktičnost i pragmatičnost u vođenju glavnog registra. Takođe je ovo direktna podrška korisnicima koji će moći da koriste kompjutere za pretraživanje spiskova potrebnih knjiga”, kazala je Kostićeva.

Prema njenim rečima najveći problem i dalje predstavlja prostor, koji bi se koristio kao čitaonica, ili manja sala za realizaciju posebnih projekata.

„Povećanjem broja knjiga, nedostaje prostor na policama, tako da su male šanse da nam knjižni fond bude transparentniji i dostupniji. Nedostaje nam prostor za knjigovezačku delatnost, za obradu pohabanih, a vrednih knjiga, kao i prostor za skladištenje rashodovanih knjiga“, rekla je Kostićeva i napomenula da Biblioteka takođe nema ni mokri čvor.

Iz Opštine Gračanica saopšteno je da ovo nije prvi put da Američka ambasada u Prištini pomaže Narodnu biblioteku u Gračanici pošto je do sada pomogla u nabavljanju inventara za odlaganje knjiga kroz doniranje polica za knjige, jedan računar i sigurnosne rešetke.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design