:

:

TV Most

Foto: tanjug

clock

Septembar 12, 2018   13:54

0

239

Putnici čiji je avion preusmeren u Budimpeštu večeras u Beogradu


Avion "Er Kaira", sa oko 150 turista iz Beograda, preusmeren je na aerodrom u Budimpešti, gde se putnici i dalje nalaze, bez ikakvog obaveštenja zašto su tamo dospeli i do kada će biti. Da nije bilo ekipe TV Prve, koja se takođe vraćala letom iz Kaira za Beograd, ne bi ni znali šta se dešava.



Jedina informacija koju su dobili na aerodromu u Budimpešti jeste da čekaju kod izlaza B 15.  Njihovo "putešestvije" započelo je sinoć oko ponoći kada su se ukrcavali u avion, a u Beograd je trebalo da slete rano jutros. Međutim, zbog egipatskog aviona "Egiptera" koji se preprečio na pisti beogradskog aerodroma zbog čega je ceo beogradski aerodrom bio blokiran, njihov let je preusmeren u Budimpeštu.



Kompanija s kojom su leteli "Er Kairo" nije im do sada dala nikakvu informaciju, a sve što su saznali kada su iskrcani u Budimpešti je da čekaju kod izlaza B15. Oni se i sada tamo nalaze, 12 sati od ulaska u avion. 

Među putnicima je dosta roditelja s decom, koji su se vraćali sa letovanja. Takođe, i dosta starih osoba koji sa sobom nemaju lekove budući da je ceo prtljag ostao "zarobljen" u avionu. 

Kako kaže novinarka TV Prva koja se našla na tom letu, svi putnici su izuzetno nervozni, iscrpljeni i gladni. Najteže je, kako kaže, roditeljima sa malom decom, kojih je puno, jer nemaju adekvatnu hranu za bebe, niti pelene. Njima su aerodromske vlasti izašle u susret i dozvolile im da napuste prostor u kom su bili.  Prema poslednjim informacijama, oko 150 putnika koji su "zaglavljeni" na aerodromu u Budimpešti, trebalo bi da poleti za Beograd oko 18 časova. 



U međuvremenu, aerodrom "Nikola Tesla" je otvoren, nakon što je sa piste sklonjen avion egipatske avio-kompanije "Idžipter", kome su pri sletanju pukle sve četiri gume, zbog čega je ostao nasred piste jutros u 04:11. 


Izvor: TV Prva

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva