:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2015   12:05

0

176

Putin: Srbi pokazali herojsko protivljenje fašizmu

Na moskovskom Crvenom trgu danas je održana najveća u istoriji Parada pobede povodom 70. godišnjice od oslobodjenja od fašizma, a vrhovni komandant oružanih snaga i predsednik Rusije Vladimir Putih je poručio da danas silom nametnuta rešenja ometaju svetski razvoj i da je zato zadatak Rusije



Zadatak Rusije je i da spreči svetske pretnje na neblokovskom osnovu. Samo tada mi ćemo obezbediti mir na planeti, poručio je Putin čestitajući praznik svim učesnicima parade, gostima i prijateljima i odajući priznanje, kako je rekao, svima koji su se borili protiv fašizma.


Predstavljajući vojnike 10 zemalja koji učestvuju na paradi, Putin je predstavio i Gardijsku brigade Vojske Srbije koja je prodefilovala, rekavši da su hrabri otpor fašizmu pokazali i Srbi.


To je, kako je rekao, bio veliki otadžbinski boj u kojem su se naši očevi i dedovi borili do ivice ljudskih snaga i pokazali šta je nepokolobljivi patriotizam.
“Borili su se za svaku ulicu, za svaku kuću”, rekao je Putin rekavši da je ova parada i znak sećanja na one koji su poginuli u Kursku i na Dnjepru, one koji su umrli od gladi, za one koji su skončali u logorima.
“Mi im se klanjamo kao sinovima, muževima, braći, sestrama, rodjacima, prijateljimaÂ… Sećamo se svih koji se nisu vratili iz rata, svih koji nisu sa nama”, poručio je predsednik Rusije i zatražio da im se oda počast minutom ćutanja.
Nakon toga, počeo je defile učesnika, dok su prisutni zvaničnici, medju kojima je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, pozdravljali defile.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva