:

:

TV Most

clock

Mart 12, 2018   12:05

0

229

Putin: Pre optužbi neka ustanove šta se dogodilo Skripalju


Na pitanje novinara Bi-Bi-Sija Stiva Rozenbera da li Rusija stoji iza trovanja, Putin je odgovorio: "Prvo to tamo da se razjasni, a onda možemo o tome da diskutujemo", prenele su agencije.


Kako se očekuje, kasnije tokom dana britanska premijerka Tereza Mej će se obratiti poslanicima povodom trovanja Skripalja.


Prethodno je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da trovanje Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji nije pitanje za rusku vladu, prenosi Rojters.


"Pomenuti ruski državljanin radio je za jednu od specijalnih službi Velike Britanije, to se dogodilo na teritoriji Velike Britanije i ni na koji način nije pitanje za Rusku Federaciju, odnosno ruskovodstvo Ruske Federacije", rekao je portparol ruskog predsednika.


Peskov je rekao i da nije čuo za optužbe britanskih političara o mogućoj umešanosti Rusije u ovaj napad.


Predsedavajući Komiteta za spoljne poslove britanskog parlamenta Tom Tjugendhet izjavio je da napad nervnim agensom na bivšeg ruskog špijuna u južnoj Engleskoj deluje kao pokušaj ubistva iza kojeg stoji država i očekuje da Moskva bude okrivljena.


Tjugendhet je, naime, za Bi-Bi-Si radio izjavio da trovanje bivšeg ruskog vojnog obaveštajca Sergeja Skripalja (66), koji je špijunirao u korist Velike Britanije, i njegove ćerke Julije (33), deluje "baš kao pokušaj ubistva iza kojeg stoji država".

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva