:

:

TV Most

clock

Mart 18, 2018   12:05

0

206

Putin: Optužbe Britanije besmislene, spremni smo za saradnju


Skripalj i njegova ćerka Julija otrovani su nervnim agensom "novičok" i oboje su u teškom stanju, a Velika Britanija tvrdi da iza toga stoji Rusija.



Putin je naglasio da Rusija ne poseduje takvo oružje, a da je za slučaj Skripalj čuo iz medija.



- Prva stvar koja mi je pala na pamet je da ljudi odmah umiru od toga. Mi smo uništili čitav naš arsenal hemijskog oružja i to pred međunarodnim posmatračima - kazao je Putin.



"Hvala za podršku, održite jedinstvo"



Predsednik Rusije Vladimir Putin, koji prema podacima ruske Centralne izborne komisije na danas održanim izborima za šefa države ubedljivo vodi, pojavio se večeras na koncertu u Moskvi povodom godišnjice pripajanja Krima i zahvalio građanima na podršci koju su mu pružili.








 







Koncert "Rusija.Krim.Sevastopolj" održava se na Manježnom trgu u centru ruske prestonice.



- Obraćam se vama koji ste se okupili ovde, ali i svim pristalicama širom zemlje. Hvala vam za rezultat - rekao je Putin.



On je naglasio da u toj podrši vidi poverenje građana i nadu za daji razvoj zemlje i pozvao je Ruse da održe jedinstvo, a dok je odlazio zajedno sa okupljenima je uzvikivao: "Rusija, Rusija".



 





Danas se navršava tačno četiri godine otkako su Krim i Sevastopolj priprojeni Rusiji, što zapadne zemlje osporavaju, zahtevajući poštovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine.



"Promene u vladi, smešno pitati o mandatu 2030. godine"



Ruski predsednik Vladimir Putin, koji ubedljivo vodi na danas održanim predsedničkim izborima u Rusiji i praktično je na pragu novog šestogodišnjeg mandata, poručuje da će posle inauguracije biti promena u vladi.



Inauguracija će biti održana 7. maja.



Na pitanje novinara u izbornom štabu da li razmišlja o narednom mandatu 2030. godine, kaže da je smešno pitati ga tako nešto i napominje: "Da li ću doživeti stotu"?






Prokomentarisao je i to što je ruskim državljanima u Ukrajini bilo onemogućeno da glasa, rekavši da je to bezobrazluk, ali da Rusija na to neće odgovarati.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva