:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2018   12:05

0

199

Putin o mešanju u američke izbore: Uopšte me to ne zanima


Kako je rekao, ne zanima ga jer ono uopšte nije bilo povezano s njegovom vladom.


U danas objavljenom intervjuu za američku televiziju NBC Putin je nagovestio i da neki od 13 ruskih državljana koje su SAD optužile za umešanost u izborni proces, možda nisu etnički Rusi.



"Možda oni i nisu Rusi, već Ukrajinci, Tatari ili Jevreji koji imaju rusko državljanstvo, što takođe treba proveriti. Možda imaju dvojno državljanstvo ili (američku) zelenu kartu, možda su im SAD platile za to. Kako to možete znati? Ne znam ni ja", naveo je Putin.



Ruski predsednik je oštro odgovorio kada ga je novinarka Megin Keli pitala da li je lično odobrio mešanje 13 ruskih državljana i tri ruske kompanije u izbore 2016. godine, kako se navodi u američkoj optužnici koju je prošlog meseca podigao specijalni savetnik Robert Muler.



"Meni je svejedno. Za mene apsolutno nema razlike jer oni ne predstavljaju vladu", odgovorio je Putin, prema transkriptu intervjua koji je danas objavio Kremlj.



Putin je kazao da Rusija nema ni sredstva ni volju da se meša u izbore. On se tokom intervjua više puta žalio da je Vašington odbacio ruske inicijative za zajednički rad u oblasti sajber bezednosti.



On je naveo da se SAD "sve vreme" mešaju u ruske izbore, ali da je za Moskvu "bilo nemoguće" da učini isto.



"Kao prvo, mi imamo principe pomoću kojih ne dozvoljavamo drugima da se mešaju u naša unutrašnja pitanja, a mi ne ulazimo u pitanja drugih. Kao drugo, mi nemamo tu količinu sredstava", kazao je.



Intervju s Putinom sniman je 1. i 2. marta, a novinarka Keli je prokomentarisala da je Putin rekao da Moskva nema oruđa za uticanje na američke izbore nedugo pošto je objavio da je Rusija razvila novo nuklearno oružje.



"Ovo nisu rakete. Ovo je apsolutno drugačija oblast aktivnosti", odgovorio je Putin.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva