Vesti
Putin doživeo neočekivan izborni poraz usred Moskve

10:51, 13.09.2017

|

Izvor: RTS

Koalicija liberalnih opozicionih stranaka ostvarila je neočekivani trijumf na lokalnim i regionalnim izborima koji su u nedelju održani u Rusiji, odnevši pobedu u više izbornih jedinica usred Moskve – uključujući onu u kojoj je glasao predsednik Vladimir Putin.
Foto Tanjug
Stranka Vladimir Putina Jedinstvena Rusija, koja je na vlasti već 17 godina, osvojila je većinu mesta na izborima, ali uspeh opozicije u središtu ruske metropole nipošto nije zanemarljiv.

Ujedinjene demokrate su osvojile 11 od 12 mesta u četvrti Tverckaja koja se nalazi u neposrednoj blizini Kremlja, kao i 12 mesta u četvrti Gagarinski, gde je Putin glasao.

Među savetnicima opozicije bio je i Vitalij Šklijarov, 41-godišnji politički konsultant koji je radio i u predsedničkoj kampanji Bernija Sandersa prošle godine.

"Ovo je nova era za rusku politiku. Svi su šokirani, simbolično je što opozicija kontroliše četvrt u kojoj je Putin glasao", naveo je Šklijarov.

Ovo glasanje predstavlja redak trijumf ruske liberalne opozicije čijim je kandidatima često onemogućeno da uđu u vlast, piše Gardijan.

Ovaj put, međutim, Kremlj je odlučio da olakša izborne procedure u pokušaju da održi, kako su zvaničnici u Moskvi rekli, "najiskrenije izbore do sada".
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design