:

:

TV Most

clock

Maj 24, 2018   12:05

0

174

Putin: Analiziraćemo zaključke holandskih istražitelja


Putin je to rekao u Sankt Peterburgu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom koji je insistirao da Rusija treba da ima konstruktivan pristup prema izveštaju holandskih istražitelja, preneo je Rojters.



Međunarodni tim istražitelja saopštio je da je nakon detaljne analize video-snimaka utvrđeno da je malezijski avion oboren iznad istočne Ukrajine "buk" raketom ispaljenom iz ruske baze u Kursku.



Ruski predsednik je takođe upozorio na posledice ako nuklearni sporazum sa Iranom ne bude sačuvan. 



Putin kaže da Rusija ceni napore Evrope da sačuva taj sporazum uprkos povlačenju Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Rojters.



Za očuvanje sporazuma sa Iranom založio se i Makron dodavši da Iran treba da se pridržava svojih obaveza prema tom dogovoru.



Putin je poručio i da Moskva žali zbog otkazivanja sastanka predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una.



Rusija očekuje da će do tog susreta ipak doći, rekao je Putin, dodajući da će Moskva raditi na tome da se pozicije dve zemlje približe.



"Nadamo se da će dijalog biti ponovo pokrenut, da će se nastaviti i da će sastanak biti održan. Bez tog sastanka teško možemo očekivati znatan napredak što se tiče rešavanja izuzetno važnih pitanja, ne samo regionalnih, već mislim i svetskih. Svi zajedno ćemo raditi na približavanju pozicija SAD i Severne Koreje", naveo je Putin, prenosi Tas.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva