:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 13, 2015   12:05

0

143

Put od Krivaje do Tekeriša u martu

Reč je o izgradnji lokalnog puta koji je započet još 2012. godine i od 5,3 kilometra ostalo je da se završi još 3,1 kilometar, rekla je Mihajlović nakon obilaska radova zajedno sa vršiocem dužnosti direktora "Puteva Srbije" Zoranom Drobnjakom.

"Želimo da pokažemo da Vlada Srbije pored velikih infrastrukturnih projekata vodi računa i o malim putevima. Možda nekom tri kilometra izgleda kao malo, ali taj put je veoma važan za ovaj deo Srbije", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da lokalna samouprava, odnosno grad Šabac, nije ispunio dato obećanje i da taj put nije završen već više od dve i po godine.

"Ovi građani su pre svega, rekla bih, bili kažnjeni od 2012. godine samo zato što su se drugačije (84, politički) opredelili i zato opština u čijoj ingerenciji je ovaj put nije finansirala i završila izgradnju", rekla je ministarka.

Mihajlović je napomenula da u Krivaji ima veliki broj dece koja idu u školu i koja koriste taj put, naglasivši da projekat postoji već više od dve i po godine i da je do sad morao biti završen.

Kako je rekla, ministarstvo će razgovarati i sa opštinom Loznica kako bi se izgradio još jedan deo puta na tom pravcu u dužini do pet kilometara.

"Vlada i Putevi Srbije imaju jedan deo budžeta opredeljen za lokalne samouprave i u njegovom korišćenju ne vodimo se time ko je na vlasti, već šta je važno", rekla je Mihajlović.

Potpredsednica vlade je naglasila da je strateški cilj vlade da napravi održivu i modernu ekonomiju i da svaki resor radi na tome da se u Srbiji bolje živi, kao i da će 2015. biti godina gradnje, s obzirom da su razni zakoni pripremljeni tokom 2014. godine.

"Ali Srbija nije samo Beograd", rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je vlada po prvi put napravila programski budžet za narednih tri do pet godina, odnosno tačno se zna šta će se graditi u tom periodu.

Na pitanje novinara kad će se graditi autoput od Rume do Šapca, Mihajlović je rekla da je taj projekat i dalje aktuelan, ali da se zbog ekonomske situacije u zemlji neće realizovati ove godine, te da će njegova realizacija biti predviđena u 2016. godini, kao i da u budžetu već postoje određena sredstva za to.

Govoreći o malom mostu u Krivaji preko lokalne rečice, koji je bio oštećen u majskim poplavama, ona je rekla da je i to primer da lokalna samouprava nije ispunila obećanje već da su ga naknadno napravili "Putevi Srbije".

Drobnjak je rekao da će izgradnja puta u dužni od 3,1 kilometar od Krivaje do Tekeriša koštati 25 miliona dinara i da je to veoma značajna saobraćajnica.

On je kazao da je izgradnja malog mosta, odnosno propusta, koštala oko 3,6 miliona dinara i da su deca pre njegovog završetka morala da idu u školu čak pet kilometara dužim putem.

Krivaja ima oko 800 meštana, od čega 200 dece, a njih 58 ide u školu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva