:

:

TV Most

clock

Novembar 17, 2017   12:05

0

130

PUPS: Nijedna država i narod u svetu ne menja svoje za svoje


"Samo rezervi lignita na Kosovu i Metohiji ima 14,7 milijardi tona, što je dovoljno za eksploataciju u naredna dva veka, a te zalihe, prema procenama američkih stručnjaka, vrede 500 milijardi dolara i već taj podatak je dovoljan razlog da zaštita imovine Srbije na KiM nikada ne prestane da bude naša 'crvena linija' ispod koje ne smemo ići u pregovorima sa predstavnicima Prištine i međunarodne zajednice", navodi se u saopštenju.




Ističe se da nijedna država i nijedan narod u svetu ne menja svoje za svoje.



Stoga, PUPS u saopštenju upozorava one koji žive u vlastitoj iluziji i koji veruju da će današnja, nacionalno i državno odgovorna vlast u Srbiji odustati i od vrednih ležišta olova, cinka i drugih mineralnih sirovina, od crnih metala, poput mangana i hroma, od ruda obojenih metala, poput boksita, olovno-cinkane rude i nikla, čime su Kosovo i Metohija prebogati.



"Još 2008. je procenjivano da rezerve cinka u Trepči iznose 415.000 tona, a poznato je da je ruda cinka na četvrtom mestu na svetu po proizvodnji i potrošnji, neposredno iza gvožđa, aluminijuma i bakra", podseća PUPS.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva