:

:

TV Most

clock

April 22, 2016   12:05

0

156

Pupovac: Vlast nije htela da sluša

Pupovac je za RTS rekao da je to za Veće bolna činjenica, ali da vlast nije htela slušati.

Kaže da Veće očekuje da se osuđuje i jasno osudi obnavljanje i pojavu toga u današnjim okolnostima.

"Kada neko uništava antifašističke spomenike, kao što su hiljadama pobijenih u šumi na istoku Zagreba, kada napada pripadnike romske zajednice u Zagrebu, kada neko deci na veronauci pušta film Jakoba Sedlara o Jasenovcu, koji je čista laž i falsifikat, onda želimo da se to osudi i da se jasno kaže da je to način obnavljanja ideja i vrednosti tog režima", naveo je Pupovac.

Upitan kada je postalo prepoznatljivo "obnavljanje ustaštva u Hrvatskoj", Pupovac je odgovorio u protekle tri godine, a da danas stvari samo eksaliraju.

"Danas oni koji govore govorom mržnje, koji potežu za aktima nasilja, koji su sa margina ušli u mejstrim i postali deo establišmenta je za nas uzbuna. Kada imate 5.000-6.000 ljudi koji marširaju na Veće za elektronske medije, skandiraju za dom spremni, predsednicu Veća Mirjanu Rakić samo zato što je srpskog porekla teraju u Srbiju, šta je to? To je fašizam na ulicama, rušenje državnih institucija, ako u tome učestvuje potpredsednik Sabora i nema adekvatnih reakcija, šta je to? To je napad na slobodu medija i pripadnike manjina", kazao je Pupovac.

Pupovac poručuje i da Veću nije stalo do vlasti, osim onoliko koliko je vlast dužna da uradi za svoje građane srpske nacionalnosti.

"Zato smo u parlamentu i zato smo u sukobu sa onima koji ne žele da vlast uradi ono što treba da uradi za povratak izbeglih, imovine, obnovu kuća, za pošteno kažnjavanje ratnih zločina, isplatu penzija. Kada to tražite onda vas nazivaju etno biznismenom. Kada govore o totalitarizmu morali bi prepoznati da sami hodaju u čizmama totalitarizma", naveo je Pupovac.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva