:

:

TV Most

clock

April 01, 2017   12:05

0

109

Pupovac: U Jasenovcu spomenik HOS-u, ali bez "Za dom spremni"

Pupovac je u emisiji "Intervju nedelje" na Hrvatskom radiju izjavio da smatra da datu ploču treba ukloniti jer joj s tim pozdravom nije mesto u Jasenovcu, prenosi Hina.

Pupovac dopušta mogućnost da na tom mestu može da bude postavljena ploča bez tog pozdrava.

"Tom pozdravu nije mesto niti na toj ploči niti u registru udruženja (veterana)", rekao je Pupovac.

Smatra i da je to pitanje hrvatsko Ministarstvo uprave trebalo i moglo odavno da reši. Pupovac je izrazio nadu i da će se to rešiti do 22. aprila.

Hina navodi da je predsednik SNV-a, koji je i sam lingvista, odrično odgovorio na novinarsko pitanje je li Deklaracija o zajedničkom jeziku novo seme razdora.

Smatra da njeni potpisnici žele da jezik oslobode iz zagrljaja teškog i neemancipatorskog nacionalističkog zagrljaja i da ljudima dopuste malo više slobode u jeziku nego što je sada imaju.

Napominjući kako podržava potpisnike te Deklaracije, Pupovac je rekao da je lično nije potpisao nije želeo da predstavlja teret organizatorima.

Takođe je naveo da poslanici nacionalnih manjina podržavaju nastojanja hrvatske vlade i države da kontroliše proces u vezi sa "Agrokorom" kako se ne bi nanela velika šteta zaposlenima, dobavljačima i kompletnoj hrvatskoj ekonomiji.

Kada su u pitanju lokalni izbori u Hrvatskoj, Pupovac je najavio da će njegova stranka u najvećem broju mesta izaći samostalno, a u nekim mestima s partnerima s kojima je išao i ranije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva