:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Mart 01, 2018   12:05

0

187

Pupovac: Strepnja i zabrinutost zbog preporuke Komisije


"Bolje da nisu napravili ništa nego ovo. Ove neobavezujuće preporuke uneće zabunu i kod policije i kod sudija da je ustaški pozdrav neustavan", rekao je Milorad Pupovac za Televiziju N1



Kako je ocenio, to je štetno za ustavnopravni poredak Hrvatske.



"To je štetno i uvredljivo za sve narode koji su bili žrtve ustaškog režima čiji je ovo bio službeni pozdrav te će stvoriti teškoće i u unutrašnjim i u međunarodnim odnosima kada je u pitanju Hrvatska", rekao je predsednik Srpskog narodnog vijeća.



Upitan da li će o tome razgovarati sa premijerom Plenkovićem i hoće li mu zbog svega uskratiti podršku u Saboru, Pupovac je rekao da će razgovarati i sa njim i sa drugim instancama.



"O ovome ćemo razgovarati ne samo s premijerom Plenkovićem već i s drugim instancama, ne samo predstavnici srpske zajednice već i predstavnici drugih naroda. Mi na to ne možemo gledati pozitivno već sa zabrinutošću i sa strepnjom. To je naš prvi komentar", rekao je Pupovac.



Komisija Vlade Hrvatske za suočavanje s prošlošću dostavila je premijeru Andreju Plenkovićuzaključke i preporuke za korišćenje simbola totalitarnih režima, u kojima se navodi da je ustaški poklič "za dom spremni" neustavan, ali u izuzetnim situacijama ipak dopustiv, dok zvezda petokraka nije sporna.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva