:

:

TV Most

clock

Jun 26, 2017   12:05

0

125

Pupovac: Sporna ploča iz Jasenovca će biti uklonjena

"Ploča u Jasenovcu s ovakvim grbom i natpispom ne može tamo ostati, to je kao jedan na jedan. Ona mora biti maknuta i biće maknuta", rekao je Pupovac za regionalnu televiziju N1.

Upitan da li za to ima garancije od premijera Andreja Plenkovića i Hrvatske narodne stranke, Pupovac kaže da spomen ploča sa takvim natpisom ne može biti nigde.

"Mogla je biti u jednoj kvislinškoj tvorevini, ali u demokratskoj Hrvatskoj ne i tačka. A tolerisanje dizanja ploče Francetiću i proglašavanje antifašistom u borbi protiv Italijana, nema šanse da bi takva inicijativa mogla imati razumevanje koalicione vlade", rekao je Pupovac i dodao da to neko naravno može da pokuša da progura, ali da SDSS, kao deo vladajuće većine, sasvim sigurno to neće podržati.

Upitan šta misli o zahtevima za promenu imena Trga maršala Tita, Pupovac je rekao da je Josip Broz Tito bio jedan od najvećih državnika koje je 20. vek imao i jedan od vodećih antifašističkih boraca i zapovednika jednog od najsnažnijih pokreta otpora na evropskom tlu poštovan od svih članica atifašističke koalicije i čiji je lik svugde gde se obeležavaju velike pobede.

"To što ga neki proglašavaju najvećim zločincem i aboliraju Pavelića – to je nedopustivo", poručio je Pupovac.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva