:

:

TV Most

clock

Jun 12, 2016   12:05

0

129

Pupovac: Smena Hasanbegovića medijski spin

Milorad Pupovac je u izjavi Tanjugu, povodom saznanja koja je objavio zagrebački Jutarnji list, rekao da je "u Hrvatskoj mnogo spinova u vezi sa razrešenjem krize".

"Biće ih i dalje sve do momenta dok se ne bude videlo koji je stvarni ishod moguć", naveo je Pupovac, koji nije želeo da otkriva da li ga je HDZ kontaktirao u vezi sa formiranjem nove vladajuće većine u Saboru, u jeku krize vlasti u Zagrebu.

Jutarnji list je, pozivajući se na izvore u vrhu vladajuće hrvatske stranke, objavio da je HDZ spreman da žrtvuje Hasanbegovića zarad nove većine u Saboru, ako to budu tražili poslanici nacionalnih manjina.

Pupovac je u petak izjavio da imenovanje Zdravka Marića za kandidata HDZ-a za mandatara za sastavljanje hrvatske vlade ne predstavlja najbolji izbor.

"To je pritisak na premijera da napusti funkciju. Marić je čovek sa solidnom reputacijom u biznisu, ali bez političkog iskustva. Nije najbolji. Nismo razgovarali sa HDZ-om oko mesta u vladi. Niko nam ništa nije nudio. Nalazimo se pred ogromnim izazovom. Poslanici SDSS-a i manjina su svesni da većina građana žÂželi nove izbore", rekao je Pupovac u Dnevniku Nove TV.

Dodao je da su on i ostali predstavnici manjina bliski stavu građana "da je potreban novi početak".

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva