:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2017   12:05

0

165

Pupovac: Sastanak u Beogradu neophodan

Milorad Pupovac je, u razgovoru za Dnevnik RTS-a, rekao da treba imati redovne konsultacije o položaju Srba u Hrvatskoj, kako sa vladom u Zagrebu, tako i sa vladom u Beogradu.

Cilj toga je, kako kaže, da ovakvi teški incidenti, kao što je slučaj spaljivanja srpskog nedeljnika Novosti, ne bi ozbiljno i dugoročno narušili odnose između dve zemlje.

"Razgovori su inače redovni, ali mogu biti samo podstaknuti vanrednim okolnostima, kao ovim u Zagrebu", rekao je Pupovac, koji je naveo da očekuje da se o tome u Beogradu razgovara po povratku predsednika Vučića iz Njujorka.

Pupovac je naveo da je Srpsko nacionalno veće u više navrata podnosilo prijavu državnom tužiocu i obraćali se policiji.

"Nažalost, kao što vidite, neke od radnji i incidenata se ponavljaju. Ne mislim da treba vršiti pritisak ni na policiju, ni na pravosudne organe, ali mislim da se zakoni moraju sprovoditi i primenjivati, da državne insitucije, po službenoj dužnosti, ako ne već po našim prijavama, treba da preduzimaju ono na šta ih zakon obavezuje, kada se suočavamo sa govorom mržnje, pozivima na nasilje i ometanja rada manjinskih institucija i širenja straha unutar srpske zajednice", istakao je Pupovac.

Predsednik Autohtone Hrvatske stranke prava juče je drugi put za 10 dana palio nedeljnik Novosti u centru Zagreba.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva