Vesti
Pupovac: Sastanak u Beogradu neophodan

23:19, 13.09.2017

|

Izvor: RTS

Predsednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac kaže za RTS da posle povratka predsednika Aleksandra Vučića iz Njujorka očekuje hitan razgovor sa državnim vrhom Srbije, na kome bi se razmatrali poslednji incidenti i odnos prema Srbima u Hrvatskoj.
Foto: Beta
Milorad Pupovac je, u razgovoru za Dnevnik RTS-a, rekao da treba imati redovne konsultacije o položaju Srba u Hrvatskoj, kako sa vladom u Zagrebu, tako i sa vladom u Beogradu.

Cilj toga je, kako kaže, da ovakvi teški incidenti, kao što je slučaj spaljivanja srpskog nedeljnika Novosti, ne bi ozbiljno i dugoročno narušili odnose između dve zemlje.

"Razgovori su inače redovni, ali mogu biti samo podstaknuti vanrednim okolnostima, kao ovim u Zagrebu", rekao je Pupovac, koji je naveo da očekuje da se o tome u Beogradu razgovara po povratku predsednika Vučića iz Njujorka.

Pupovac je naveo da je Srpsko nacionalno veće u više navrata podnosilo prijavu državnom tužiocu i obraćali se policiji.

"Nažalost, kao što vidite, neke od radnji i incidenata se ponavljaju. Ne mislim da treba vršiti pritisak ni na policiju, ni na pravosudne organe, ali mislim da se zakoni moraju sprovoditi i primenjivati, da državne insitucije, po službenoj dužnosti, ako ne već po našim prijavama, treba da preduzimaju ono na šta ih zakon obavezuje, kada se suočavamo sa govorom mržnje, pozivima na nasilje i ometanja rada manjinskih institucija i širenja straha unutar srpske zajednice", istakao je Pupovac.

Predsednik Autohtone Hrvatske stranke prava juče je drugi put za 10 dana palio nedeljnik Novosti u centru Zagreba.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design