:

:

TV Most

Foto: srbin.info

clock

April 08, 2016   12:05

0

199

Pupovac: Ne idemo na komemoraciju, Hrvatska negira Jasenovac

Kako se navodi u saopštenju, "razloga za ovakvu odluku ima više".

"Prvo, Ministarstvo kulture se oglušilo na naš dopis kojim smo zajedno sa ostalim institucijama naroda žrtava jasenovačkog logora poslali pre skoro dva meseca a u kom smo iskazali nezadovoljstvo postavkom muzeja i odgađanjem imenovanja Saveta JUSP Jasenovac", navodi se u saopštenju.

SNV ističe da se u Hrvatskoj dešava "niz događaja i aktivnosti iz kojih je vidljivo da Hrvatska pokušava da umanji pa čak i negira zločine koje je u Jasenovcu počinio ustaški pokret".

"Na javnim skupovima, medijima i na javnim mestima se mogu čuti poruke kojima se obnavljaju vrednosti ustaškog pokreta, veliča njihova ideologija i njegovi predstavnici" tvrdi predsednik SNV Milorad Pupovac.

"Oni koji upozoravaju na ovakve pojave, a među koje spada i naša institucija, neretko su predmet javnih napada i uvreda. Stoga u atmosferi u kojoj se vređaju sećanja na žrtve, u kojoj se negira stradanje a veliča one koji su ga uzrokovali, ne preostaje nam drugo nego da na ovaj način upozorimo da je krajnji momenat da se ovakvo stanje počne menjati", ističe on.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva