:

:

TV Most

clock

Maj 17, 2016   12:05

0

164

Pupovac: Izbori jedan od mogućih izlaza iz krize

I predsednik Srpskog nacionalnog veća (SNV) Milorad Pupovac kaže da su izbori jedan od mogućnih izlaza iz krize u kojoj se zemlja sada nalazi.

Pupovac je, u emisiji "Region danas" TV B92, rekao da vanredne parlamentarne izbore u Hrvatskoj više niko ne isključuje, te da "to je više-manje izlaz za ovo stanje u kome se Hrvatska nalazi".

"Evropska unija je i sama u teškoćama i prolazi kroz ozbiljnu krizu - privredu, i zbog toga je stavila u zapećak svoj deo političkoga delovanja. Pitanja poput krize u Hrvatskoj, koja traje tri godine, tek su nedavno počela privlačiti pažnju evropske javnosti i ukoliko se ta kriza nastavi - postaće temom vodećih evropskih institucija", ocenio je Pupovac.

Komentarišući zahlađenje odnosa Hrvatske i Srbije zbog blokiranja Srbije u pregovorima s EU, Pupovac kaže da su u javnosti već vidljive posledice hrvatske blokade.

"Evropska unija pruža priliku zemljama da se pokušaju same dogovoriti i nema sumnje da će ona naći mehanizme za pitanje Srbije i Hrvatske, kao i da će se SAD umešati. Posledice blokade Hrvatske pri otvaranju poglavlja Srbije i u našoj javnosti su poprilično vidljive", ukazao je Pupovac.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva