:

:

TV Most

clock

Avgust 31, 2015   12:05

0

117

Puljić uvredio žrtve NDH i srpski narod

Time se, smatra Linta, nadbiskup Puljić otvoreno svrstao na stranu biskupa sisačkog Vladu Košića i pomoćnog biskupa zagrebačkog Valentina Pozaića koji su među potpisnicima peticije da se pomenuti pozdrav uvede u službenu upotrebu u hrvatskoj vojsci, a time rehabilituje ustaštvo u javnom životu Hrvatske.

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Linta konstatuje skandaloznu činjenicu da nijedan od preostalih 17 nadbiskupa, ili biskupa koji čine Hrvatsku biskupsku konferenciju nije osudio navedenu inicijativu i postupak dvojice biskupa Košića i Pozaića.

Javnim ili prećutnim prihvatanjem tog pozdrava hrvatski nadbiskupi i biskupi šalju poruku da prihvataju da je zloglasna NDH bila država hrvatskog naroda, a ustaše borci za hrvatsku slobodu, naveo je Linta.

U katoličkoj crkvi u Hrvatskoj, smatra Linta, ne postoji crkveni velikodostojnik koji javno zastupa civilizacijski stav da je ustaški pokret osramotio hrvatski narod zbog izvršenog genocida nad Srbima, Jevrejima i Romima i da je svaka inicijativa koji afirmiše ideje i simbole ustaštva antihrvatska, to jest, neprihvatljiva i nedopustiva i nema nikakve veze sa demokratskom idejom slobode govora, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva