Vesti
Pulicerova nagrada za istraživanje o vezama Trampovog tima i Rusije

21:45, 16.04.2018

|

Izvor: RTS

Njujork tajms i Vašington post dobitnici su Pulicerove nagrade za nacionalno izveštavanje, a tu nagradu im je donelo rasvetljavanje tekuće istrage o mogućim kontaktima između predizbornog tima predsednika SAD Donalda Trampa i ruskih zvaničnika, prenosi AP.


Njujork tajms i Njujorker su osvojili nagradu za javnu službu za izveštavanje o Harviju Vajnstinu i seksualnom uznemiravanju.
List Press Democrat iz Santa Rose, u Kaliforniji, dobitnik je nagrade za udarnu vest, koju mu je donelo izveštavanje o požarima koji su prošle jeseni zahvatili Kaliforniju.Agenciji Rojters dodeljene su dve Pulicerove nagrade – za međunarodno izveštavanje i za fotografiju.Vašington post je dobitnik nagrade i za istraživačko novinarstvo.  Pulicerove nagrade dodeljuju se kao priznanje za najbolje novinarstvo 2017. godine u novinskim listovima, časopisima i na sajtovima, a u 14 kategorija za izveštavanje, fotografiju, kritike i komentare.U oblasti umetnosti, nagrade se dodeljuju u sedam kategorija uključujući roman, dramu i muziku.Inače, prve nagrade za novinarstvo dodeljene su 1917. godine.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design