:

:

TV Most

clock

Oktobar 14, 2017   12:05

0

177

Pucnjava u školi u Keniji, sedam mrtvih



Pucnjava se dogodila u mešovitoj srednjoj školi u blizini granice, rekao je šef za regionalnu kriminalnu istragu Gideon Kibunja, a izgleda da je taj napad bio čin iz osvete, prenosi AP.



Kibunja je dodao da je glavni osumnjičeni jedan stariji učenik te škole koji je prošle nedelje suspendovan nakon što je učestvovao u tuči, a zatim pretio da će se osvetiti.



Napadači su tražili direktora škole i učenika sa kojim se tukao, ali nisu mogli da ih pronađu pa su počeli iz besa da pucaju na druge učenike, rekao je Kibunja.



Na mestima kod granica Kenije nalaze se ogromne količine oružja iz okolnih država koje je zadesio rat, a među kojima su Južni Sudan i Somalija.



U srednjim školama u Keniji u poslednje dve godine dogodio se veliki broj nasilnih incidenata, a početkom ove nedelje dogodio se još jedan napad u studentskom domu univerziteta u priobalnom okrugu Kvale kada su poginule dve osobe, a povređeno nekoliko studenata.



Kako je agencija tada prenela navode šefa policije u Kvaleu, sumnja se da je taj napadač pripadnik pobunjeničke grupe El Šabab iz susedne Somalije.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva