:

:

TV Most

Foto: AP,Tanjug

clock

Septembar 22, 2018   17:21

0

243

Pucnjava tokom vojne parade, raste broj žrtava


Napad se dogodio na jugozapadu Irana, a odgovornost je preuzela Islamska država. Predsednik Irana Hasan Rohani obećao je "žestok odgovor" posle napada džihadista tokom vojne parade a u kojem je stradalo 29 osoba prema poslednjem bilansu žrtava.



"Odgovor Islamske Republike na svaku pretnju će biti žestok", rekao je Rohani i dodao da će morati da odgovaraju oni koji pružaju "obaveštajnu i propagandnu podršku teroristima".



Prethodno su iranski mediji javili da je u napadu ubijeno najmanje osam pripadnika iranske Revolucionarne garde, ranjeno 20. Parada je organizovana povodom Nacionalnog dana oružanih snaga.



"Broj ubijenih u terorističkom napadu porastao je na 24, među kojima su i žene i deca koji su bili među gledaocima, i taj bilans bi mogao da se pogorša zavisno od toga koliko je kritično stanje ranjenih", navela je Irna.Lokalni mediji javili su da je među poginulim i jedan novinar.



Ni jedna grupa za sada nije preuzela odgovornost za napad u Avazu na članove Garde koji su marširali, kao i na posmatrače i zvaničnike na podijumu. ; ;



Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif optužio je zemlje iz regiona i njihove "američke gospodare" za današnji napad. Državni mediji optužili su sunitske ekstremiste ili arapske nacionaliste.


Izvor: Tanjug,Beta,B92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva