:

:

TV Most

clock

Mart 09, 2016   12:05

0

113

PS: 80 država za vreme vladavine DS S priznalo Kosovo

"Zašto onda tada, ako su tolike patriote kolikim se predstavljaju, DS S nije kao moralni čin ponudila ostavku i napustila vlast? Zašto DS S nije tada pokušala da svim legitimnim sredstvima spreči odnosno osujeti pokušaj samoproglašnjea kosovske nezavisnosti? Zašto DS S tada nije učinila da na međunarodnom planu marginaizuje jednostranu nezavisnost Kosova? Zašto nije učinila ništa da spreči stvaranje kosovskih institucija? Zašto nije sprečila formiranje carina na adminisrativim prelazima?", upitao je PS.

"Zašto su pustili na slobodu ozloglašene pripadnike Đakovačke grupe? Može li DS S da objasni zašto je naprasno oslobodila više stotina nekadašnjih pripadnika OVK koji su dokazano počinili najstrašnije zločne nad Srbima u Pokrajini, a koji od tada nisu dostupni pravosudnim organima Srbije? Može li i ima li objašnjenja za ovakav potez i ovakav čin? Smatramo da građanima dugujete odgovore na ova i mnoga druga pitanja, jer, nažalost, pomenuta stranka je imala i ministra za KiM i predsednicu Koordinaconog tela za KiM, a rezulate iz tog perioda najolje znaju građani KiM, i to oni i sa severa i sa juga", upitao je još PS Demokratsku stranku Srbije.

Pokrajinski odbor DS S za KiM je prethodno danas saopštio da je izjava nekadašnjeg direktora Kancelarije za KiM, a sadašnjeg Ministra za rad i socijalnu politiku i lidera PS Aleksandra Vulina, da DS S 17. marta 2004. godine nije zaštitila Srbe i da se nedovoljno hrabro ponela, u najmanju ruku nekorektna i ne odgovara istini.

"Posle odlaska srpske vojske i policije 1999. godine članovi Demokratske stranke Srbije su pre svega na severu Kosova i Metohije organizovali otpor Srba i predvodili nenaoružani i goloruki narod u odbrani severnog dela Kosovske Mitrovice odnosno celog severnog dela Kosova i Metohije. ÄŒlanovi DSS su organizovali na stotine protesta, demonstracija, blokada, barikada u odbrani ovog dela teritorije Kosova i Metohije", saopštila je DS S.

Pokrajinski odbor PS je u svom odgovoru saopštio da u trenucima kada srpski narod na Kosovu i dalje trpi neviđeni zulum i teror na Kosovu i "kada se srpska Vlada na čelu sa premijerom Vučićem nadljudskim naporima bori da očuva i ovo malo Srba što nije otišlo ili proterano upravo najviše za vreme vlasti DOS, čiji je član bila DS S, Pokrajinski odbor stranke Sande Rasković Ivić, glavnog neprijatelja vidi u sadašnjoj Vladi Srbije, Aleksandru Vućiću i Aleksandru Vulinu".

"Za sve ono što nije učinila ili je propustila da učini dok je bila na vlasti, DS S okrivljuje one koji su učinili sve da poprave situaciju, što na sreću naš narod na KiM shvata i zato podržava našeg premijera Aleksandra Vučića kao i ministra Aleksandra Vulina, i na kraju samo da ponovimo pitanje DSS/Dveri naš kandidat za premijera Srbije je Aleksandar Vučić, a ko je vaš?", dodaju iz PS.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva