:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2016   11:11

0

157

Prvi sastanak Unije žena SNS Kosovskog okruga u Gračanici

Nedavno je za naš program Snežana Jovanović, predstavnica Unije žena na centralnom Kosovu izjavila da je cilj Unije žena Srpske napredne stranke na Kosovu i Metohiji da poboljša uslove života žena, i to ne samo članica SNS-a nego svih žena na Kosovu i Metohiji.

Načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević rekla je da će se naredne nedelje formirati Unija žena i u svim ostalim okruzima.

„Fokusiraćemo se na probleme žena u svim sredinama, ali i one treba da se uključe i iznesu sve svoje probleme. Sve zajedno ujedinićemo se od intelektualke do domaćice, da damo svoj doprinos i da budemo uključene u sve probleme žena na KiM.“

Teme kojima će se prvenstveno žene SNS na KiM baviti jesu:

1.Zdravlje žena

2.Ekonomsko osnaživanje

3.Porodično nasilje

4.Zastupljenost žena u politici

5.Obrazovanje

Na prvom sastanku odazvalo se dosta žena centralnog Kosmeta, koje su se uključile u diskusiju oko zastupljenosti žena u svim institucijama, zatim patrijahalno vaspitanje žena južno od Ibra, kao i u skrivanju porodičnog nasilja kojeg sve više ima na ovim prostorima.

Formiranje Unije žena SNS-a na KiM dobilo je podršku i direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, premijera Aleksandra Vučića, kao i svih predstavnika lokalnih samouprava.

Nakon ovog sastanka u toku naredne nedelje uslediće sastanci Unije žena SNS u svakoj opštini odnosno opštinskom odboru i to u Prištini, Štrpcu, Lipljanu, Kosovu Polju i Obiliću.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva