:

:

TV Most

clock

Novembar 24, 2017   12:05

0

248

Prvi sastanak Radne grupe za Projekat "Jadar"



Kako se ističe, na taj način omogućiće se efikasniji razvoj Projekta "Jadar" kroz studijsku fazu i proces dobijanja dozvola, a u skladu sa zakonom. Očekuje se da će Srbija, zahvaljujući nalazištu litijuma i borata moći da generiše značajan deo svetske proizvodnje litijuma.


"Cilj Radne grupe je da omogući što efikasniju implementaciju aktivnosti u procesu otvaranja rudnika i početka eksploatacije litijuma i borata, što će kapitalno uticati na razvoj Srbije", rekao je Antić.



Smatra da će razvoj projekta u zadatim vremenskim okvirima i njegovo sprovođenje učiniti Srbiju u bliskoj budućnosti ključnim prerađivačem dva veoma važna elementa – litijuma i bora, koji su bitni za primenu savremenih tehnologija u različitim granama privrede.



"Na taj način ćemo dati zamajac rastu srpske ekonomije", istakao je ministar.



Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i generalni direktor kompanije "Rio Sava Exploration" Ričard Stori.



Vlada Republike Srbije i kompanija "Rio Tinto" potpisale su krajem jula ove godine Memorandum o razumevanju u vezi sa implementacijom Projekta "Jadar". Kompanija "Rio Tinto" do sada je uložila preko 90 miliona američkih dolara.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva