:

:

TV Most

clock

Jun 07, 2015   12:05

0

119

Prvi put Srbija troši manje nego što proizvede



"Po prvi put u istoriji Srbija troši manje nego što proizvede. Po prvi put Srbija ima sredstva koja, umesto da daje preduzećima za subvencije, ulaže u razvoj", objasnio je Čadež gostujući na televiziji Pinku.

On je rekao da je ovo period u kome je građanima teško da uoče da se nešto dešava, ali i ukazao da bez fiskalne konsolidacije ne može da se krene napred.

"Mislim da su stvari počele da se dovode u red i da su u nekim segmentima i tekako dovedene u red. Ovo je period u kome je građanima teško da vide da se nešto dešava. Ali ove strukturne promene su neophodne da bi se dalje moglo nastaviti sa poslom", objasnio je on.

U posednjih godinu i po dana Vlada je, tvrdi on, stavila tačku na politiku koja prethodnih godina nije mogla da donese rast i razvoj.

Ovakva politika države, kako je naveo, privredi dugoročno otvara mogućnost za rast.

Čadež je ipak ukazao da se privreda trenutno suočava sa nekoliko problema od kojih su ključni teška dostupnost finansijskim sredstvima, otplata kredita, tehnološko osavremenjivanje proizvodnje, izlazak na treća tržišta.

Goovreći o firmama u restrukturiranju, prvi čovek PKS-a kaže da je i ovde načinjen veliki pomak, a u prilog tome navodi podatak da je trenutno svega 17 zaštićenih preduzeća od naplate poverilaca, dok je 2005.godine bilo 233 preduzeća sa ovim statusom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva