:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 15, 2015   12:05

0

218

Prva ženska ekspedicija kreće sutra na Himalaje

Ekpedicija koju čine Andrijana Miletić, Biljana Čegar, Biljana Savković, Jelena Ignjatijević, Branka Bradašević, Biljana Medenica, Vesna Ðoković i Sonja Pavlović spremna je za izazove koje ih očekuju, a osvajanje Himalaja trajaće 20 dana gde će 24 sata dnevno provoditi u ekstremnim uslovima.

Cilj ovog projekta pod imenom "Nastavi da se penješ i otvori svoj um" je stvaranje uslova za povećanje mobilnosti žena i podizanje svesti o zaštiti životne sredine.

"Dugo smo zajedno, spremale smo se poslednjih godinu dana, dobro smo se upoznale i jedva čekamo da krenemo u osvajanje Himalaja. Lično sam bila na tim visinama, ali Himalaji su nešto posebno", rekla je Tanjugu Branka Bradašević, jedna od iskusnijih među osam članica ekspedicije.

Jedna od mlađih Sonja Pavlović kaže da se raduje putu na Himalaje, koji su za svakog alpinistu san i izazov.

"Bila sam na Mon Blanu, ali Himalaji su nešto posebno. Spremne smo da kao tim ispunimo sve što je potrebno i ispunimo cilj. Postoji i mali strah, ali on nas čuva", rekla je Pavlovićeva.

Prvu žensku ekspediciju na Himalajima podržala je "Hemofarm" fondacija, zatim Komtrejd grupa, šoping centar Ušće, Iglu sport, Vind partners i Planinarski savez Srbije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva