:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Jul 03, 2018   12:27

0

117

Prva zajednička sednica vlada Crne Gore i Albanije


Marković je rekao da je to zapravo i prva sednica koju Vlada Crna Gora organizuje sa nekom drugom zemljom što jasno potvrđuje prijateljstvo, neraskidive veze između dveju naroda i odlučnost da se neguju dobrosusedski odnosi.



"I to što se događa u Skadru, sa toliko značenja i istorije i potencijala koji delimo je pravi simbol odnosa između Crne Gore i Albanije. A od prošle godine, mi smo i saveznici u okviru NATO, što je još jedan kvalitet naših odnosa", rekao je Marković.



On je naglasio da je prioritet i Crne Gore i Albanije članstvo u Evropskoj uniji i čestitao Albaniji na odluci EU o početku pregovora, preneo je podgorički portal CDM.



"U tom cilju, želeo bih da potvrdim spremnost Crne Gore da i u narednom periodu bude podrška u ostvarivanju zajedničkih integracionih ciljeva i prenosi svoja iskustva", rekao je crnogorski premijer.



On je iskazao spremnost Crne Gore za tešnju saradnju sa Republikom Albanijom podsetivši da je Crna Gora veoma posvećena regionalnoj saradnji.



Prema njegovim rečima, pored saradnje u okviru regionalnih projekata, posebno je važno razvijati saradnju i na nivou dve države, a posebno je istakao značaj manjina za međusobnu saradnju Crne Gore i Albanije.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva