:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Februar 14, 2018   12:05

0

236

Prva škola baleta u Gračanici


Snežana Petrović Bursać, muzički urednik u Domu kulture u Gračanici, rekla je za program Radio Gračanice da je otvaranje pomenute škole velika i značajna stvar i za kulturu u našoj opštini.


“Škola baleta će biti značajna ne samo za našu decu, već i za razvoj kulture. Ovako nešto se otvara prvi put, a sve što je novo privlači veliku pažnju. Do sada je prijavljeno oko stotinak devojčica i za sada dva dečaka, pa je tako i razbijen stereotip da je balet isključivo za devojčice. Uzrast od pete do desete godine je neki najidealniji period života za početak bavljenja baletom, ali u dogovoru sa koreografom Aleksandrom Sašom Ilićem, prvim solistom baleta u Narodnom pozorištu Beograda i profesorom Instituta za umetničku igru, možda i izađemo iz tih okvira, ali o tome, naravno, nakon njegovog dolaska”, rekla je Petrović Bursać.


Škola baleta počinje sa radom 24. februara i prva sezona će trajati do juna.


“Deca koja će pohađati školu baleta, s obzirom na broj prijavljenih, će biti organizovana u nekoliko grupa. ÄŒasovi će se održavati vikendom, a svi oni koji završe prvu sezonu u našoj školi baleta dobiće i sertifikate Instituta za umetničku igru”, rekla je muzički urednik Doma kulture za program Radio Gračanica.


Ideja je da se nakon završetka prvog dela projekta, na smeru klasičnog baleta, naši baletani i balerine predstave baletskim koncertom i nakon toga preuzmu svoje sertifikate.


Prvih mesec dana pohađanja škole biće besplatno, a svaki naredni mesec članarina će iznositi 300 dinara.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva