:

:

TV Most

clock

Mart 03, 2015   08:05

0

195

Prva projekcija "Enklave" jutros na Festu

Ova potresna drama obrađuje temu srpske zajednice koja je ostala na Kosovu i živi sasvim izolovano u enklavama.

Glavnu ulogu igra dečak sa Kosova Filip Šubarić, uz Nebojšu Glogovca, Anicu Dobru, Miodraga Krivokapića, Nenada Jezdića, Gorana Radakovića, kao i dečaka Denisa Murića, takođe sa Kosova (koji je posle fascinantnog debitovanja u "Enklavi" zaigrao i u filmu "Ničije dete").

Muziku potpisuje čuvena grčka kompozitorka Eleni Karaindru, scenografiju Vladislav Lašić, a montažer je Andrija Zafranović.

Film u produkciji beogradske kompanije "Art i popkorn" dobio je podršku domaćih filmskih i državnih institucija, kao i značajnijih međunarodnih fondova.

U Festovom programu "Horizonti" popodne će u SC biti prikazan film "Nebo iznad nas", drama holandskog reditelja i scenariste Marinusa Groothofa koja prati živote troje običnih ljudi različitih generacija tokom NATO bombardovanja Beograda 1999. godine.

Glavne uloge u filmu "Nebo iznad nas" igraju Nada Šargin, Boris Isaković, Nikola Rakočević, a uz njih Hristina Popović, Tihomir Stanić, Miloš Timotijević, Boda Ninković, Mladen Sovilj...

Svetska premijera održana je 28. januara na 44. festivalu u Roterdamu, a putem novog programa "IFR Live" projekcija je simultano prenošena u više evropskih bioskopa, među kojima i u novobeogradskoj "Fontani".

U glavnom takmičarskom programu 43. Festa danas je na repertoaru u Sava centru nemački film "Feniks" reditelja Kristijana Pecolda.

Raznovrsni programi u toku su i u Domu sindikata, Kulturnom centru Beograda, Domu omladine, Kinoteci i bioskopu Fontana.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva