:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2017   12:05

0

135

Prva pravosnažna presuda u korist uzbunjivača

Tom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Novom Sadu koji je utvrdio da je novosadska uprava za inspekcijske poslove izvršila štetnu radnju prema Mariji Beretki.

Kako je preneo portal Pištaljka, u presudi se konstatuje da je uzbunjivač Marija Beretka bez stvarnog i objektivnog razloga, a kao odmazdu za izvršeno uzbunjivanje, prebačena na drugo radno mesto.

Istom presudom sud je zabranio Gradu Novom Sadu da ponovi štetnu radnju prema Beretki i naložio da joj omogući obavljanje posla nadzornika u oblasti komunalne inspekcije.

Sud je takođe utvrdio da je Grad Novi Sad povredio čast i ugled uzbunjivača Marije Beretke zbog čega će morati da joj isplati 100.000 dinara, a tuženom je naloženo i da presudu o svom trošku objavi u listu sa tiražom od najmanje 100.000 primeraka koji izlazi na celoj teritoriji države, preneo je portal Pištaljka.

Ovu pravosnažnu presudu Apelacioni sud je doneo 22. maja, a Beretka ju je primila 5. juna, tačno na drugu godišnjicu početka primene Zakona o zaštiti uzbunjivača.

Postupak je Beretka vodila uz savete i instrukcije pravnog tima Pištaljke, ali i medijsku podršku tog portala.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva