:

:

TV Most

clock

Septembar 16, 2015   12:05

0

149

Prva grupa izbeglica ušla u Hrvatsku

Hrvatski mediji navode da je u Tovarnik ušla manja grupa izbeglica, među kojima su žene, muškarci i deca.

Portparol Vukovarsko-srijemske županije je potvrdio da je grupa izbeglica ušla na teritoriju Hrvatske, ali nije precizirao njihov broj.

U ranim jutarnjim satima u Šid su iz Preševa stigla dva autobusa sa izbeglicama, koja su krenula prošle noći, a očekuju se još tri, javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Prema podacima koje je izveštač Tanjuga dobio od pripadnika međunarodnih organizacija, do 7.30 sati u Šid je, kako autobusima, tako i taksijima, pristiglo oko 80 izbeglica, koje su nastavile put pešice na teritoriju Hrvatske.

Autobus, koji je ekipa Tanjuga zatekla, iskrcao je putnike u blizini prelaza Tovarnik, na kilometar od hrvatske teritorije.

Izbeglice su kopnenim putem, zaobilazeći zvanični prelaz, krenule u pravcu hrvatske teritorije.

Nadležne vlasti očekuju još tri autobusa, koja su tokom noći krenula iz Preševa, ali i nastavak talasa izbeglica u tom delu Srbije.

Hrvatski mediji preneli su da nekolicina pojedinaca, pretpostavlja se između sedam i deset osoba, uhapšeno je nakon što su se odvojili od glavne grupe te ilegalno ušli u Hrvatsku prelazeći granicu preko polja i njiva.

Oni se, kako se navodi, trenutno nalaze u policijskoj stanici u Tovarniku, gde se čeka dolazak prevodioca.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva