:

:

TV Most

Foto: Foto TV Most

clock

Avgust 09, 2017   12:05

0

149

Prva faza obnove Samačkog bloka

Kako je rekao predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić prva faza podrazumeva obnovu krova, prvog i drugog sprata zgrade, dok će u drugoj fazi biti obnovljene i jedinice na poslednjem spratu koji je pretrpeo najveću štetu.

Kancelarija je obezbedila sredstva u visini od 5.800.000 dinara.

„Opština Kosovska Mitrovica i svi njeni organi su na usluzi ljudima koji su u požaru ostali bez ličnih dokumenata“, rekao je Spirić na konferenciji za medije i veliku zahvalnost uputio Studentskom centru Priština – Kosovska Mitrovica, koji je za svih 36-oro ljudi, obezbedio privremeni smeštaj, dok je opština izdvojila jednokratnu pomoć u visini od 5.000 do 10.000 dinara.

U narednim danima očekuje se da pomoć oštećenim porodicama uputi i Sektor za socijalna pitanja Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Spirić je i građane pozvao na solidarnbost.

„U Domu broj jedan, dobro bi bilo da prikupimo osnovne stvari a pre svega garderobu. To će njima mnogo značiti“, rekao je Spirić.

Spirić je još jednom zahvalio Kancelariji za Kosovo i Metohiju koja je, kako je rekao, najbrže reagovala.

Hranu i osnovne potrepštine za ove porodice obezbeđuje Crveni krst Kosovska Mitrovica.

Spirić je podvukao da su počeli radovi na izgradnji još dve nove zgrade u Bošnjačkoj mahali, od po 12 stambenih jedinica, namenjenih mladim porodicama sa troje i više dece.

„Tremelji tih zgrada su već vidljivi. Izvođači kažu da će radovi biti gotovi do kraja 2017. godine. Konkurs za prijem dokumntacije kandidata će biti raspisan za oko mesec i po dana“, rekao je predsednik Privremenog organa i dodao da je u ove svrhe Kancelarija za Kosovo i Metohiju izdvojila 64 miliona dinara.

Podsetio je i na četiri stambene jedinice koje se u ulici Rudarske čete grade za interno raseljene i socijalno ugrožene porodice, za čiju je izgradnju takođe Kancelarija za KiM obezbedila preko 18 miliona dinara.

Govoreći o javnim garažama, Spirić je rekao da će one početi sa radom u septembru.

„Javna garaža u Sutjeskoj i Vlade Ćetkovića izdavaće dnevne karte, dok će ona u ulicama Filipa Višnjića i Kralja Petra izdavati i mesečne i godišnje karte. Zainteresovani mogu da se jave kako bi potpisali ugovor“, napomenuo je Spirić.

On je takođe istakao da će sutra biti sanirane udarne rupe u gradu.

Spirić je dodao da će u avgustu mesecu, kroz javne radove, biti angažovano deset mladih ljudi sa srednjom stručnom spremom sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, a u septembu desetoro njih sa visokom stručnom spremom.

Odgovarajući na pitanje vezano za vodosnabdevanje, Spirić je istakao da će sledeće nedelje, kako izvođači radova najavljuju, biti nastavljeni radovi na izgradnji Regionalnog vodovoda u opštini Zubin Potok.

„Sa Vodovodom u južnoj Mitrovici nemamo komunikaciju jer oni našu Opštinu ne prepoznaju kao sagovornika. Ono što znamo je da problem sa vodosnabdevanjem postoji u celoj Mitrovici, i na severu i jugu, i da su na snazi restrikcije. Nemamo povratne informacija iako smo pokušavali na više načina“, rekao je Spirić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva