:

:

TV Most

clock

Oktobar 05, 2017   12:05

0

204

Protokol o saradnji pozorišta u Beogradu i Gračanici


Protokolom je predviđeno da dva teatra u okviru svojih mogućnosti obezbede recipročna gostovanja, da pokušaju da učestvuju u zajedničkim produkcijama predstava, razmeni autora, umetnika i drugih stručnjaka, kao i u svim drugim oblicima saradnje u pozorištu koji su od interesa za obe kuće.




Podsetivši da je Narodno pozorište u Beogradu prošle godine potpisalo isti sporazum sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, Savić je primetio da ovoga puta "s obzirom na okolnosti ne mogu da očekuju iste rezultate".



Savić je naglasio da će "bez obzira na to, ovim Protokolom biti stvorena jedna pravna baza za realizaciju programa i projekata koji su od obostrane koristi, a na zadovoljstvo i polzu naših ljudi i na Kosovu i Metohiji i u centralnoj Srbiji".



On je obećao da će Narodno pozorište u Beogradu "svojim dragim kolegama ponuditi svu moguću tehničku, logističku, umetničku pomoć koja im je potrebna".



"Od njih očekujemo dobre naslove s kojima će se predstaviti našoj publici u Beogradu. Njihova gostovanja uvek su izazivala ogromno interesovanje ovdašnje publike, a podsećam da je prošle godine na predstavi ''Hotel Kosovo'' bio prisutan i, u tom trenutku najbolji teniser sveta Novak Đoković, sa porodicom", podsetio je Savić.



On je dodao da je reč o "protokolu bratskih, kolegijalnih i prijateljskih kuća na istom nivou" i istakao da je veoma srećan što će Narodno pozorište u Prištini u narednom periodu, u kojem će beogradski nacionalni teatar proslaviti neke veoma značajne datume iz svoje bogate istorije, "naći svoje mesto u obeležavanju tih značajnih jubileja za našu celokupnu kulturu i umetnost".



Radonjić je istakao da je veoma zadovoljan što je teatar, na čijem se čelu nalazi od sredine jula ove godine, potpisao jedan ovakav sporazum sa Narodnim pozorištem u Beogradu.



"Imamo, čini mi se, prilično veliki broj solidnih predstava kojima želimo da beogradskoj publici predstavimo rad našeg pozorišta. Naredna godina je, i inače, po planovima i programima projektovana u tom smeru da naš rad predstavimo malo šire od Kosova i Metohije", rekao je Radonjić.



On je izrazio nadu da će biti u prilici da ugoste Narodno pozorište ne samo u Gračanici, nego i u svim drugim mestima na Kosovu gde za tim ima potrebe i želje.



"Potpisivanje Protokola predstavlja vrlo važan događaj za Narodno pozorište u Prištini, a siguran sam, i za naše kolege u Beogradu, dodao je Radonjić.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva