:

:

TV Most

clock

Maj 21, 2015   12:05

0

116

Protivgradne stanice spremne za dejstvo

Radošević je u Jutarnjem programu TV Pink rekao da je u ovom trenutku spremno oko 7.000 raketa i da je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine pokrenulo inicijativu za donošenje novog zakona o protivgradnoj zaštiti.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede je ukazao da su pojedine protivgradne stanice istrošile prve kontigente raketa i da očekuje da danas Sektor za vanredne situacije dopuni te protivgradne stanice.

On je preneo da je na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu poljoprivrede sa predstavnicima udruženja proizvođača maline, lokalnih samouprava, načelnicima okruga i sektora za vanredne situacije konstatovano da su štete na pojedinim malinjacima visoke.

Zaključeno je da komisije u lokalnim samoupravama u najkraćem roku izađu na teren i da lokalne samouprave upute zahteve vladinoj komisiji za elementarne nepogode koja će odlučiti o podršci koju vlada može da uputi poljoprivrednim proizvođačima, istakao je Radošević.

Ministarstvo poljoprivrede će pružiti maksimalnu podršku poljoprivrednicima pre svega kroz angažovanje komisije za elementarne nepogode, najavio je Radošević i apelovao na poljoprivredne proizvođače da osiguraju useve.

Na sastanku je zaključeno da se stvore materijalni, tehnički i finansijski uslovi za rad protivgradnih strelaca, a upućen je apel da se uspostavi koordinacija između MUP-a i kolega iz BiH, istakao je Radošević.

On je objasnio da nijedan postojeći i poznat sistem protivgradne zaštite nije potpuno siguran i da se ne može govoriti o 100-procentnoj protivgradnoj zaštiti.

"Moramo u ovoj godini uložiti maksimalne napore kako bi smanjili štete na usevima", naglasio je Radošević i dodao da Ministarstvo poljoprivrede podržava podizanje protivgradnih mreža.

Ministarstvo se trudi da podrži poljoprivrednike da sa što manje problema i rizika ulaze u proizvodnju nastoji da subvencioniše i sisteme za navodnjavanje, dodao je Radošević.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva