:

:

TV Most

clock

Oktobar 18, 2015   12:05

0

145

"Protestom ugroženi ustavni poredak i bezbednost"

Osim toga, kako se navodi, ugrožena je i stabilnost države i bezbednost građana.

Na sednici Veća u Podgorici, kojoj je predsedavao premijer Milo Đukanović, razmatrana je aktuelna bezbednosna situacija povodom višednevnih protesta u organizaciji Demokratskog fronta u Podgorici, navedeno je u saopštenju.

Ocenjeno je, prenela je RTCG, da su "državni organi MUP i policija, kao i nadležne službe glavnog grada postupale u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i da je primena policijskih ovlašćenja bila uzrokovana nezakonitim ponašanjem i aktivnim otporom učesnika protesta".

"Veće daje punu podršku svim nadležnim državnim organima da odlučno, profesionalno i u skladu sa zakonom nastave da štite Ustavom zagarantovane vrednosti demokratskog društva Crne Gore, integritet i slobodu svakog njenog građanina", navedeno je u saopštenju.

Veće za nacionalnu bezbednost Crne Gore, kaže se u saopštenju, koristi priliku da podseti da se povodom pokrenutih i svih drugih političkih pitanja što pre obnovi dijalog u okviru demokratskih institucija sistema.

Podsećamo, nekoliko hiljada građana protestovalo je na Trgu republike u Podgorici protiv premijera Mila Đukanovića i vlade. Protest obeležili incidenti sa policijom.

Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva