:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2015   12:05

0

198

Protestna šetnja protiv karikatura Muhameda

Protestna šetnja organizovana je nakon najveće molitve muslimana petkom (džuma namaz) u novopazarskim džamijama.

Sa glavnog gradskog trga Isa beg Ishaković protestna šetnja krenula je ulicom Stefana Nemanje, Avnoja i nazad do trga, a okupljeni su nosili transprent na kome piše "Muhamed" i uzvikivali "Alah je jedan".

Po završetku šetnje učesnicima se na trgu obratio jedan od imama Irfan Malić koji je rekao da su vernici na miran i dostojanstven način izrazili poslušnost i ljubav prema proroku Muhamedu.

Ono što su učinili novininari francuskog satiričnog magazina Šarli ebdo više govori o njima, rekao je Malić i dodao je "savremena civilizacija u moralnom kolapsu, moralnoj i verskoj krizi."

"Mi tuđe svetinje ne diramo, poštujemo i Isusa i Mojsija i sve ostale božje poslanike", rekao je istakavši da su muslimanski vernici u Sandžaku osećali moralnu obavezu da danas izađu i kažu da bi svaki od njih dao život za Muhameda.

Malić tvrdi da se u Parizu dogodio atentat, a ne teroristički napad.

"Muslimani nisu teroristi i islam nema veze sa terorizmom, mi smo protiv svakog terora, a za atentat u Parizu krivi su oni koji su naručili karikature, jer su uvredili 1,5 milijardi muslimana", rekao je Malić napomenuvši da kada na to reaguje jedan, dva ili tri, njima treba i suditi ako su, kako je rekao, krivi.

Nemojte, kazao je, kriviti islam i sve muslimane."
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva