:

:

TV Most

clock

Jun 01, 2017   12:05

0

117

Protesti u Hrvatskoj, zahtev za primenu obrazovne reforme

Protesti se održavaju i u Rijeci, Splitu, Zadru, Poreču, Karlovcu, Osijeku i Slavonskom brodu, prenose hrvatski mediji pod sloganom "Čekajući tramvaj zvani kurikularna reforma: godinu dana kasnije".

Učesnici protesta u Zagrebu okupili su se na Trgu bana Jelačića, odakle su krenuli ka Trgu kralja Tomislava, gde će se izneti konkretni zahtevi za boljim i transparentnijim sprovođenjem kurikularne reforme.

Neki od učesnika nose transparente "Budućnost naše dece se urušava", "Obrazovanje nije Vic-an", "Opus dej, go avej" .

Glavni zahtevi demonstranata su razrešenje ministra nauke, obrazovanja i sporta Pave Barišića, kao i predsednice Posebnog stručnog povereništva Dijane Vican, jer smatraju da je odgovorna što proces izbora članova Ekspertne radne grupe nije bio transparentan.

"Protestom ćemo obeležiti godinu dana od prošlogodišnjeg protesta, kada se na Trgu bana Jelačića okupilo 40.000 ljudi, a sveukupno u hrvatskim gradovima njih 50.000, koji su tražili bolje obrazovanje i sprovođenje obrazovne reforme kako je ona bila zamišljena", rekao je novinarima Marijo Bajkuša iz GOOD inicijative koja je organizovala protest.

Prema njegovim rečima, u proteklih godinu dana nije se dogodilo ništa.

"Želimo transparentnu, nezavisnu i na demokratskim postupcima utemeljenu obrazovnu reformu", istakao je Bajkuša.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva