:

:

TV Most

Foto: ba.n1info.com

clock

Februar 01, 2016   12:05

0

214

Protesti širom BiH zbog zabrane nošenja hidžaba

"Moj hidžab-moj ponos“, "Moj hidžab-moje pravo“, "Ukidanje hidžaba je ukidanje identiteta“, bile su samo neke od poruka ispisanih na transparentima građanki i građana Mostara koji su danas javnosti svoj stav o odluci uvođenja zabrane nošenja hidžaba u javne ustanove i institucije, preneo je sajt N1.

Direktorka Udruženja Žene BiH Azra Hasanbegović, iako ne nosi hidžab, došla je sa namerom da podrži žene u njihovom nastojanju da im se ne ukida pravo da nose marame.

"To je njihovo osnovno ljudsko pravo, da nose i oblače se onako kako žele. To da im se zabrani da nose hidžab je apsurd, jer to nije versko obeležje. Verska obeležja su u mnogim kancelarijama i treba da se ukinu", istakla je Hasanbegović.

Zastupnica u Parlamentu Federacije BiH i doktor medicine Selma Jakupović na ovu šetnju je došla iz revolta na razne zabrane, navodeći kako zabranu hidžaba smatra zabranom slobode izražavanja.

"Ja sam za to da se ukinu verska obeležja u javnim institucijama. To je ono što treba, a ovo je isto kao da zabranite dugu ili kratku suknju, što je sloboda izražavanja“, kazala je Jakupović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva