:

:

TV Most

clock

Januar 16, 2015   13:09

0

202

Protest zbog dolaska Tačija bez većih incidenata

Na protestu se okupilo nekoliko stotina ljudi, a jake policijske snage od jutros su obezbeđivale prilaz Vili Gorica.

Tači je sinoć doputovao u Crnu Goru a danas razgovara sa crnogorskim državnim vrhom.

Kako je javio reporter RTCG došlo je do manjeg verbalnog incidenta i guranja između policije i učesnika protesta koji uzvikuju "Kosovo je srce Srbije".

Skup je organizovao Savez udruženja raseljenih u Crnoj Gori sa srodnim udruženjima.

Predsednik Saveza raseljenih sa KiM u Crnoj Gori Milenko Jovanović saopštio je da je poseta Tačija pokušaj legalizacije etničkog čišćenja i zločina.

"Tači nije došao da vidi ljude sa slikama svojih najmilijih koji traže da im barem tela vrati kako bi ih sahranili i zapalili sveću", kazao je Jovanović i dodao da je Tačiju mesto u Hagu, a ne u Crnoj Gori.

"Nikada se nećemo saglasiti sa odlukom crnogorske vlasti da prizna takozvanu nezavisnost Kosova", poručio je on uoči protesta.

Policija je od jutros obezbeđivala sve lokacije na kojima su se okupljali protivnici dolaska Tačija.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije u podgoričkoj crkvi Svetog Ðorđa služio je jutros liturgiju i pomen žrtvama stradanja na Kosovu i Metohiji, kojem su prisustvovali i crnogorski opozicioni političari.

U Udruženju Crnogoraca Kosova smatraju da su protesti u Podgorici pogrešan potez, a veruju da će poseta Tačija dodatno unaprediti odnose dve države.

"Smatramo da Savez pokušava da zloupotrebi raseljena lica u političke svrhe i to je pokušaj pojedinih opozicionih lidera da destabilizuju Crnu Goru i region" kaže predsednik Udruženja Slobodan Vujičić za Radio Antenu M.

I iz vladajuće Demokratske partije socijalista ocenili su da je skup povratak u prošlost i podizanje nacionalnih tenzija i netrpeljivosti prema političkim predstavnicima drugih naroda.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva