:

:

TV Most

clock

Maj 20, 2015   12:58

0

152

Protest u Prištini, policija u Tetovu

"Ali Ahmeti je izdajica", poruka je koja se čula na protestu veterana Oslobodilačke vojske Kosova i porodica pripadnika "kumanovske grupe" u centru Prištine.

Porodica jednog od lidera te grupe, Mirsada Ndrecaja rekli su da "on nije otišao u Makedoniju da se bori za novac, već za prava Albanaca".

Protest je organizovan dan pošto je makedonski ombudsman, Idžet Memeti objavio da je, posle razgovora sa advokatima, dobio podatke da se sa uhapšenim Albancima tokom sukoba u Kumanovu postupa loše.

Porodice su, takođe, zatražile da im se predaju tela poginulih u tom sukobu. Obdukcija tela desetorice pripadnika "kumanovske grupe" završena je u utorak, ali do sada nisu objavljeni nalazi obdukcije.

Gotovo istovremeno, Tetovom je prošla duga kolona policijskih vozila, ali za sada, nema naznaka zbog čega.

Makedonska policija već danima traga za Sulejmanom Osmanijem, koji je pod misterioznim okolnostima pobegao iz pritvora. Izvestan broj bivših pripadnika OVK ga je, odmah posle bega, nazvala izdajnikom, ali su na njegovu stranu stali bivši komandanti albanskih gerilaca u Makedoniji, poput Džezaira Šačirija.

Kosovski deo istrage o sukobima u Kumanovu iskomplikovao se početkom sedmice kada je tužilaštvo u Prištini objavilo da istražuje navode da se pripadnici te grupe planirali napade i na Kosovu.

Takođe, tužilaštvo je saopštilo da je već izvesno vreme pratilo aktivnosti lidera te grupe.

Izvor: RTS

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva