:

:

TV Most

clock

Novembar 12, 2017   12:05

0

237

Protest radnika Pošte u centru Beograda


Protest su organizovala dva sindikata u preduzeću, a zahtev je da ih hitno primi premijerka Ana Brnabić, da im se isplati zarada od dobiti preduzeća, "vrati oteti deo zarade" i poboljša socijalni položaj.




Protest je usledio posle višednevnih protesta ispred Distributivnog centra Pošte u Zemunu, čime je jedno vreme otežavan prijem i distribucija pošiljaka, ali i posle susreta predstavnika reprezentativnih sindikata sa premijerkom, na kojem je, prema ranijem saopštenju, dogovorena isplata zarade iz dobiti preduzeća.



Danas su se učesnici žalili i na loše uslove rada, a Branko Kalajković iz organizacionog odbora protesta je rekao i da "brane egzistenciju od političkih mešetara i krupnog kapitala, koji čekaju propast firme, kako bi preuzeli poslove".



Protest je počeo ispred glavne Pošte u Takovskoj a zatim su učesnici krenuli u šetnju, preko Trga Nikole Pašića do Vlade Srbije.



Prate ih dobošari, a protestu su se pridružili sindikati Jata, Poštanske štedionice, Železnica Srbije i Telekoma, kao i nekih udruženja.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva