:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2017   12:05

0

258

Protest radnika "Goše" politički skup

Protest nije način da radnici ostvare svoja prava, niti da se pregovara, jer je i fizički teško izvodljivo da predstavnici države vode razgovore sa 150 ljudi odjednom, navodi se u saopštenju, uz ocenu da "razgovori i rešenje nisu ni bili krajnji cilj okupljanja".

Ministarstvo privrede je konstatovalo da se situacija u Goši ne može porediti sa stanjem u fabrikama Galenika, FIAT i Petrohemija.

Država ne okreće glavu od problema radnika. Zbog teškog položaja zaposlenih u Goši, privatnoj firmi u vlasništvu Lisnart Holding Limiteda, sa sedištem na Kipru, država je već uradila sve što je mogla, pa i više od toga, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je radnicima Goše obezbeđena jednokratna novčana pomoć od 60.000 dinara po zaposlenom, a zdravstvene knjižice overene do 30. septembra.

Obezbeđena je i podrška za reprogram duga, koji premašuje 500 miliona dinara za poreze, doprinose i povezivanje staža, saopštilo je Ministarstvo.

Kako bi pomogli radnicima, koje je prethodni vlasnik ŽOS Trnava iz Slovačke ojadio za oko 20 plata, obezbedili smo im mogućnost da nastave proizvodnju kroz poslove sa Hestilom i Jugoimport SDPR, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da ministar privrede Goran Knežević poručuje da su vrata Ministarstva za radnike Goše uvek otvorena, kao što su i bila, i da je Ministarstvo tri puta pozivalo vlasnika kompanije na razgovor.

Ostaje nejasno zašto poziv na pregovore nije prihvatio aktuelni generalni direktor Goše Milutin Šćepanović, navodi se u saopštenju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva