:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 23, 2015   12:08

0

225

Protest bivših radnika PU u Kosovskoj Mitrovici

Iako proteste danas mnogi negativno ocenjuju, njih 130 medju kojima i 30 bivših policajaca na ovaj način traže svoja prava i ono što im po zakonu pripada, poručeno je sa skupa.


“Nama je 31.decembra,2013.god na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije, proistekle iz Briselskog sporazuma prestao radni odnos u MUP-u RS, sa pravom da budemo integrisani u Kosovsku policiju, do dana današnjeg oko 30 policajaca i 74 radnika upravnih i drugih službi, kao i jedan broj vatrogasaca nisu integrisani”, rekao je predstavnik neintegrisanih radnika PU za Kosovsku Mitrovicu Rajko Šekularac.

On je dodao da radnici zahtevaju da se odmah izvrši integracija svih radnika PU Kosovska Mitrovica i da svima onima koji ne mogu biti integrisani omogući povratak na rad u MUP Srbije.

Jedan od zahteva je i da se promeni uredba o "posebnim penzijama" kako bi bila usklađena sa tada važećim zakonima o policiji, o radu i penzijsko-invalidskom osiguranju.

Okupljenima se niko nije obratio od predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Podneli su i zahteve u kojima jasno stoji da će odgovor čekati do 1.marta.

Tročlana delegacija obavila je i razgovore sa nadležnima u EULEX-u i Kosovskoj policiji i podnela im iste zahteve.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva