:

:

TV Most

clock

Novembar 04, 2015   12:05

0

116

Proradila pravna država u zapadnoj Srbiji

"Dobijanjem novog vršioca dužnosti osnovnog tužiooca promenjen je rad OJT u ovoj opštini. Takođe, uložili smo sredstva u njegovo opremanje, a u narednoj godini potpuno ćemo renovirati zgradu Osnovnog prekršajnog suda i Osnovnog javnog tužilaštva u ovoj opštini", rekao je ministar dodajući da se uskoro očekuje izbor dvoje sudija u Prijepolju, što će poboljšati efikasnost tamošnjeg pravosuđa.

Selaković smatra da je službena upotreba bošnjačkog jezika bio problem koji je kočio sudstvo u ovoj opštini, ali da je on otklonjen imenovanjem sudskih tumača, čime je počelo postupanje po predmetima koji bi inace zastareli.

"Država je bila paralisana u ovom delu Srbije. Primer za to je situacija da za skoro tri godine na području Priboja, Prijepolja i Nove Varoši nije bilo određeno nijedno zadržavanje u pritvoru. Morali smo da postavimo stvari na nove osnove, da promenama 'probudimo' sudije i zbog toga smo u prvih sedam meseci ove godine imali određenih šest pritvora”, ocenio je ministar.

Takođe, Selaković je naglasio da su u prethodnom periodu imali prva oduzimanja imovine proistekla od krivičnog dela u Novoj Varoši i Prijepolju.

Selaković je istakao da treba još mnogo stvari uraditi, prvenstveno zaposliti mlade ljude koji su završili pravni fakultet i žele da se vrate u ove opštine i da će se Ministarstvo pravde boriti da uposli 200 pripravnika u svim tužilaštvima i sudovima u Srbiji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva