:

:

TV Most

clock

Avgust 29, 2015   12:05

0

108

Pronašli falsifikovane isprave kod 96 migranata

Kako je rekao, autobus privatnog prevoznika zaustavljen je juče kod naplatne stanice "Nais“ i tom prilikom utvrđeno je da se u njemu nalazi 84 migranta sa falsifikovanim ispravama.


Na kontrolnom punktu Vranje zaustavljen je autobus privatnog prevoznika koji je prevozio 61 migranta, od kojih je 12 migranata imalo falsifikovane isprave, naveo je Stefanović, a saopštio je MUP.

Migranti su predati službenicima Odseka za strance, a autobusi Odseku za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Nišu i u Vranju.


Ministar je kazao da je policija podnela krivične prijave protiv NN izvršioca i intenzivno radi na rasvetljavanju ovih slučajeva.


"Ovo je dokaz da država nastavlja odlučnu borbu protiv krijumčarenja migranata čime pokazuje da je dobro organizovana i da se ozbiljno i odgovorno odnosi prema ovom problemu“, istakao je Stefanović.


Ministar je kao potpuno netačne odbacio tvrdnje o naseljavanju velikog broja migranata u Republici Srbiji i navodi da je nastavljen trend da, u roku od 48 časova, približno isti broj migranata uđe i izađe iz naše zemlje.

Stefanović je naglasio da se Republika Srbija, u skladu sa zakonom i po najvišim svetskim standardima stara o bezbednosti i obezbeđivanju osnovnih ljudskih potreba, uz poštovanje njihove slobode kretanja i izražavanja namere za traženje azila.


Ministar je ukazao da se vrši identifikacija i registracija svih lica koja uđu na teritoriju Republike Srbije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva