:

:

TV Most

clock

April 09, 2015   12:05

0

176

Pronaći i kazniti počinioce

"Izražavamo zabrinutost , osuđujemo ovaj napad i veoma smo uznemireni zbog toga " rekao je Spirić u kosovskomitrovačkoj bolnici gde sa Rakićem čeka ishod hirurškog zahvata .
"Tražimo od KPS-a Sever da pojača prisustvo u kritičnim zonama da se ovakvi i slični gnusni napadi ne bi dešavali" rekao je predsednik Privremenog organa Kosovske Mitrovice.
Gradionačelnik Goran Rakić poručio je počiniocima "ovog gnusnog zločina da će ih goniti do kraja a onima koji pokušavaju da uruše ionako krhki mir u Mitrovici da im to neće uspeti".
Rakić je pozvao sugrađane da ostanu mirni i pribrani i najavio da če čim dobiju prve informacije iz operacione sale o stanju povređenog mladića održati sastanak sa svim bezbednosnim strukturama u gradu gde će odlučiti o daljim koracima.
Povređeni mladić N.S. (17) zadobio je ozbiljne telesne povrede u predelu grudnog koša i trbuha, rekao je direktor Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.
"U toku je hirurški tretman u operacionoj sali , rane jesu ozbiljne, stanje jeste stabilizovano ali se ne može isključiti opasnost od komplikacija" rekao je Ivanović i izrazio nadu da će dalji tok oporavka ići u dobrom pravcu.
Prema njegovim rečima grupa Albanaca prešla je preko glavnog mosta u severni deo grada sa izvađenim noževima sa očiglednom namerom da povrede ili ubiju nekog od građana u ovom delu grada.
"Namera da su to uradili na etničkoj osnovi je očigledna ", rekao je Ivanović i objasnio da su ih dva mladića koja su sedela na klupi kasno primetila i da nisu uspeli da pobegnu pa su jednog od njih uboli nožem i naneli mu ozbiljne telesne povrede.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva