:

:

TV Most

clock

Januar 16, 2015   12:05

0

212

Promena vlasničke strukture Trepče ugrožava Srbe

Kao kičma privrede na Severu Kosova i Metohije Trepča upošljava više od 4000 radnika koji svakoga dana privređuju i zarađuju za svoj život. Svaka promena u vlasničkoj strukturi koja se najavljuje, a koja je politička, a ne privredna, će izazvati strašne posledice i ugroziti opstanak srpskog naroda na severu Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju.

Gradjanska inicijativa SDP Oliver Ivanović podržava nastojanje Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju da se rešavanje ovog pitanja odvija kroz dijalog, nikako kroz unilateralne akcije Prištine, koja je svesna da unilateralnim akcijama može direktno da oteža pregovore u Briselu, ali i apeluje na predstavnike međunarodne zajednice da prizovu vlast u Prištini na odgovorno ponašanje kako bi se pitanje Trepče rešavalo na pravnom, a ne političkom nivou.

Priština je najavila da će se u ponedeljak, 19.januara 2015.godine na dnevnom redu parlamenta Kosova naći i predlog Zakon o javnim preduzećima, koji otvara put da Trepča pređe u javno preduzeće u vlasništvu Kosova.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva