:

:

TV Most

clock

Decembar 12, 2017   12:05

0

195

Prolećne temperature u sred decembra


Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas je u 13 sati u Valjevu izmeren 21 stepen, dok je u 20 stepeni bilo u Loznici, Kragujevcu i Kraljevu, što je 17 stepeni više od proseka za ovo doba godine.



Prema informacijama dopisnika Tanjuga iz zapadne Srbije, i u Gornjem Milanovcu izmeren je 21 stepen, Ariljci su uživali na 19 stepeni, dok je u Čačku, Ivanjici i Lučanima živa u termometru dostigla 18 podeok.



Poređenja radi, istog dana prošle godine, temperature u tom delu Srbije bile su oko nula stepeni, pa je danas za 16 do 18 stepeni toplije.



Danas je najhladnije na Kopaoniku sa četiri stepena, dok se na njemu nalazi i najdeblji snežni pokrivač debljine 33 centimetra.



Prema sezonskoj prognozi RHMZ, decembar će biti topliji i prosečno vlažan, a srednja minimalna temperatura vazduha imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka za oko 0,9 stepeni.



U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature vazduha oko 1,1 stepen, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha biti oko 6,4 stepena.



Mesečna suma padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku višim za oko 1 milimetar u odnosu na prosek.



U Beogradu i široj okolini decembarska suma padavina iznosiće oko 52 milimetra.



 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva